Infotainment system shutdown.

Faults and Technical chat for the Honda E
sbullo
Posts: 172
Joined: Fri Jul 10, 2020 4:04 pm

Post by sbullo » Wed Aug 19, 2020 7:39 pm

First technical glitch while driving. Infotainment screens went black / shutdown. Driver console was still working. Pulled over and stopped / started car. It came back on briefly for about 5 seconds then shutdown again. Radio was still on but couldn’t control from dashboard buttons. Steering wheel buttons were still functional.
Reversing camera system was also still working, ie displayed camera views on screen.
After stopping / locking car and then restarting car brought it back.
Hope it’s a one off issue.
Adv. 16" Wheels

Larbor
Posts: 225
Joined: Wed Aug 19, 2020 7:20 am

Post by Larbor » Wed Aug 19, 2020 8:15 pm

Always report to Honda so they can investigate and fix any bugs

sbullo
Posts: 172
Joined: Fri Jul 10, 2020 4:04 pm

Post by sbullo » Thu Aug 20, 2020 9:50 am

Happened again this morning. It appears that it does a full restart as the up time counter gets reset.
I've shut all the running apps down, and just have the DAB radio running, will see if that makes any difference, otherwise I'll contact dealer and ask then to check it.
Adv. 16" Wheels

User avatar
Reuben80
Posts: 512
Joined: Mon May 25, 2020 3:29 pm
Location: Malta

Post by Reuben80 » Thu Aug 20, 2020 12:23 pm

Keep us up to date with this problem please.

User avatar
RAL7004
Posts: 516
Joined: Wed Jan 01, 2020 8:39 pm
Location: Germany

Post by RAL7004 » Thu Aug 20, 2020 12:32 pm

sbullo wrote:
Thu Aug 20, 2020 9:50 am
Happened again this morning.

ÄÄÄÄÄ.png


sbullo
Posts: 172
Joined: Fri Jul 10, 2020 4:04 pm

Post by sbullo » Thu Aug 20, 2020 1:15 pm

RAL7004 wrote:
Thu Aug 20, 2020 12:32 pm
sbullo wrote:
Thu Aug 20, 2020 9:50 am
Happened again this morning.
ÄÄÄÄÄ.png
:lol:
Adv. 16" Wheels

sbullo
Posts: 172
Joined: Fri Jul 10, 2020 4:04 pm

Post by sbullo » Thu Aug 20, 2020 8:07 pm

It is now shutting down every few minutes. :-(
First 5 days it was working perfectly.
Adv. 16" Wheels

User avatar
RAL7004
Posts: 516
Joined: Wed Jan 01, 2020 8:39 pm
Location: Germany

Post by RAL7004 » Thu Aug 20, 2020 8:14 pm

Oh man - that's annoying!

Is there actually any kind of customer service in Japan that you could turn to? Probably Honda is very interested in immediate feedback on the Honda e (especially with regard to the software, which will also be used on other models)...

sbullo
Posts: 172
Joined: Fri Jul 10, 2020 4:04 pm

Post by sbullo » Thu Aug 20, 2020 8:19 pm

Good question. No idea. I’d assumed the car would report errors automatically via the the cars network connection. But mine isn’t on at the moment. Off to dealer tomorrow. So will see what they say. Will let you know.
Adv. 16" Wheels

Larbor
Posts: 225
Joined: Wed Aug 19, 2020 7:20 am

Post by Larbor » Fri Aug 21, 2020 6:58 am

This smells of a hardware failure. Perhaps a loose connector or damaged RAM.

Post Reply

  • You may also be interested in...
    Replies
    Views
    Last post